Urheiluseuratoiminta on yksi väylä maahanmuuttajien ja kantaväestön tutustumiseen. Puolinelson on samanlainen painiliike Irakissa, Balkanilla ja Kainuussa. (Kuva: Pekka Moliis)

Sulkapallovuoroja, yhteistyötä ja parempaa koulutusta on tähän mennessä luvattu maahanmuuttajien kotouttamisen tukemiseen. Kotouttamislupauksia voivat jokainen halukas yksityinen, yhteisö tai yritys antaa kotouttaminen-nettisivustolla. Työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämällä sivustolla etsitään uusia keinoja kotouttamiseen edistämiseen ja annetaan tietoa kotouttamisesta.

Uusia ideoita sivustolla ei pääse tutkailemaan, mutta lupaukset ovat julkisia ja kaiken kansan nähtävissä. Diakonia-ammattikorkeakoulu lupaa edistää ammattilaisten kykyä toimia rasismia ehkäisevästi. Etnisten suhteiden neuvottelukunta lupaa toteuttaa organisaation seuraavan toimintasuunnitelman osallistavia menetelmiä hyödyntäen, jolloin maahanmuuttajajärjestöjen oma ääni pääsee entistä paremmin kuuluviin.

Lupauksia on voinut jättää sivustolle tiistaista alkaen. Ja aina lupausten ei tarvitse olla koko maailmaa syleileviä. Kilpailu- ja kuluttajaviraston henkilökunnan taholta luvataan ottaa kaksi maahanmuuttajaa ilmaiseksi mukaan viraston viikoittaiselle sulkapallovuorosta. Pelaajista kun on aina pulaa.

 

www.kotouttaminen.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä