Uusimaa on tyytymätön sote-valmistelun rahoitukseen.

Valtion linjaama rahoitus sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamiseen on riittämätön ja kohtelee Uuttamaata epäoikeudenmukaisesti, toteaa torstaina kokoontunut Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen neuvottelukunta.

Väliaikaishallinnon rahoitus tulee olemaan valtakunnallisesti kaksi euroa asukasta kohden, mutta Uudellemaalle on luvassa vain alle yksi euro asukasta kohden. Hallituksen esittämää valinnanvapauden pilotointimallia ei neuvottelukunta pidä mahdollisena vaihtoehtona Uudellamaalla.

– Esittämämme 68 miljoonan valmistelubudjetti voi kuulostaa suurelta, mutta se olisi vain prosentti tulevan Uudenmaan vuosimenoista. Uudellemaalle nyt luvatulla 1,5 miljoonan euron valmistelurahoituksella ei saada hanketta asianmukaisesti edes liikkeelle, saati sitten maaliin, Uudenmaan maakuntauudistuksen muutosjohtaja Markus Sovala varoittaa.

Neuvottelukunta totesi, että maakuntavalmistelun toteuttamisen resurssit ratkaisevat mahdollisuuden toteuttaa uudistus hallituksen kaavailemassa aikataulussa.

Neuvottelukunnan mielestä Uudenmaan tulee jatkaa sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua pisimmän mahdollisen siirtymäajan mukaisesti. Neuvottelukunta korosti muutoksen riskienhallinnan tärkeyttä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*