Yhdeksän prosenttia kainuulaisista on vaihtanut kuluvan vuoden aikana terveysasemaa. Tiettyjen erikoispalvelujen puute, halu säilyttää hoitosuhde muutosta huolimatta ja työpaikan läheisyys olivat tyypillisiä syitä terveysaseman vaihtoon.

Tulokset käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän toteuttamasta Kuntalaisen palvelufoorumikyselystä. Kyselyyn vastasi lähes 900 kainuulaista. Tietoa kerättiin muun muassa Kainuun suurimpien kauppojen auloissa keväällä 2014.

Kainuulaiset ovat hyvin tietoisia siitä, että heillä on oikeus tehdä valintoja terveydenhuollossa. Erityisesti arvostettiin oikeutta valita hoitava terveydenhuollon ammattihenkilö ja hoitava sairaala. Sen sijaan mahdollisuutta hakea hoitoa toisesta EU-maasta ei pidetty erityisen tärkeänä.

Hoidon laatu ja turvallisuus, ajanvarauksen helppous sekä kohtuulliset jonotusajat olivat tärkeällä sijalla valintoja tehtäessä. Merkittävästi valinnanvapautta rajoittivat lääkäripula ja pitkät etäisyydet.

 

THL tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä