Sosterin päättjäistä Ari Silvennoinen, Pekka Nousiainen ja Ahti Myllys hymyilevät pöydän ääressä
Sosterin hallituksen 1. varapuheenjohtaja Ari Silvennoinen, sd., puheenjohtaja Pekka Nousiainen, kesk., ja valtuuston puheenjohtaja Ahti Myllys, kok., maanantain kokouksessa. (Kuva: Sosteri).

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän yhtymävaltuusto vahvisti yhtymähallituksen linjan alueen sote-pyrkimyksestä maanantain kokouksesssaan.

Yhtymävaltuusto päätti äänestyksen jälkeen, että Sosteri haluaa rakentaa tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluita osana Pohjois-Savon sote-maakuntaa.

Sulkavalainen valtuutettu Sanna Reponen, kesk., teki kokouksessa muutosesityksen, joka oli samalla Sulkavan kunnanvaltuuston kanta. Savonlinnalainen Anne Herttuainen, kesk., kannatti Reposen esitystä. Muutosesityksessä puollettiin Etelä-Savon suuntaa, ja esitettiin lausuntoon muutoksia yhteensä yhdeksään kohtaan.

Äänestyksessä Reposen esitys sai Herttuaisen tuen, muut valtuutetut puolsivat kuntayhtymähallituksen esitystä. Suhteellinen äänimäärä kuntayhtymähallituksen esityksen tueksi oli JAA-äänin 26,6, EI-äänten suhteellinen määrä oli 3,4.

– Silloin kun olemme antamassa nimenomaan sairaanhoitopiirin lausuntoa, meillä pitää ykkösasiana olla kuntalaisten saamat, mahdollisimman hyvät ja kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut, mahdollisimman läheltä. Ne ovat parhaiten saavutettavissa tulevaisuudessakin osana Pohjois-Savon sote-maakuntaa, yhtymävaltuuston rantasalmelainen puheenjohtaja Ahti Myllys, kok., sanoo tiedotteessa.

Sosterissa uskotaan, että suuntautumalla Pohjois-Savoon Savonlinnassa on mahdollista säilyttää päivystävä erikoissairaanhoidon sairaala.

– Yhteistyötä Pohjois-Savon kanssa puoltavat niin lainsäädäntö, henkilöstön saatavuus kuin ison väestöpohjan takaama toiminnallisten suoritteiden määrä, joka mahdollistaa sairaalan toiminnan päivittäisen sisällön järkevän suunnittelun, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin jäsenkunnista Enonkosken, Rantasalmen ja Savonlinnan valtuustot käsittelevät lausuntonsa vielä tänään 14.9.2020. Jäsenkunnista Sulkava on valtuustopäätöksellään 9.9.2020 päättänyt suunnata Etelä-Savoon.

Aiheesta aiemmin:

Kiuru: Etelä-Savon sote-sapluunaan ei mahdu kahta keskussairaalaa

Savossa yhteinen esitys: Sote-maakuntaan mahduttava kaksi sairaalaa

Kuopio antamassa pakit Sosterille – Ministeri Kiuru: pakkoliitokset mahdollisia

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tämän pitäisi olla kaikille selvää kauraa: Maamme hallitusohjelmassa on kirjaus, jonka mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan nykyisten 18 maakunnan pohjalta. Savonlinnan ajama erillisratkaisu vaarantaa sekä Etelä-Savon maakunnan että Kuopion yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*