Vammaispalveluista säästämistä pohditaan myös Facebookissa Kalle Könkkölän johdolla

Kynnys ry:n toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä aloitti sunnuntaina tehtävässään selvitysmiehenä, joka perehtyy tapoihin joilla voidaan toteuttaa vammaispalveluihin kohdistuvat säästöt.

Hallituksen tavoitteena on vähentää vammaispalvelujen kustannuksia 61,5 miljoonalla eurolla osana reformia, jolla kuntien kustannuksia karsitaan vähentämällä niiden tehtäviä ja velvoitteita.

Könkkölä toivoo säästöjen toteutustavoista keskustelua.

– Olen saanut tehtävän selvittää toisaalta näiden leikkauksien kohdentamista ja toisaalta nykyisten maksujen rationaalisuutta. Toivon uusia ideoita ja keskustelua siitä mikä on vammaisten itsenäisen elämän kannalta elintärkeätä, Könkkölä kirjoitti projektin Facebook-sivulla sunnuntaina.

Könkkölän toimeksianto päättyy 15.10.2016, johon mennessä säästöjen toteutustapoja kartoittavan raportin on määrä olla valmis.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Lähtökohdaksi asetettu tavoite MISTÄ SÄÄSTETÄÄN vammaisilta tuntuu epäoikeudenmukaiselta tässä veronkierron ja -suunnittelun maassa aikana jolloin jo lähes kaikki tehdyt säästötoimet kohdistuvat ennestäänkin köyhyysrajan alapuolella eläviin vammaisiin kuten erilaiset terveydenhuollon maksujen ja omavastuiden korotukset. Jos kansanedustajat ja ministerit joutuisivat tinkimään prosentuaalisesti saman verran tuloistaan noususi iso haloo. Mutta säästetään nyt esim kunnallisesta byrokratiasta, miksi pysyvän diagnoosin omaavien vammaisten on anottava monia asioita vaikka parin vuoden välein, täysin turhaa työtä joka syö myös julkisten lääkäreiden työaikaa
    samoin asunnonmuutostyöt voidaan tehdä kuntien omana työnä varmasti edullisemmin kuin ostopalveluina yksityisiltä yrityksiltä tai sitten kunnassa on ihmisiä jotka eivät ole tehtäviensä tasalla.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*