Vantaa avaa omana toimintanaan tuetun asumisen yksikön alaikäisenä yksin maahan tulleille turvapaikanhakijanuorille, jotka ovat saaneet oleskeluluvan. 14-paikkainen tuetun asumisen yksikkö perustetaan mahdollisimman pian.

Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti maanantain kokouksessaan.

Uudenmaan alueella on tällä hetkellä noin 80 kuntapaikkaa odottavaa alaikäistä nuorta, jotka tarvitsevat kuntapaikan tuetun asumisen yksikössä.

”Uudenmaan ELY-keskuksen mukaan toiminnan organisoiminen kotoutumista tukevaksi kokonaisuudeksi on sujuvampaa ja kustannuksiltaan edullisempaa kokonaan kunnan omana toimintana toteutettuna kuin osittain ostopalveluna järjestettynä”, Vantaan perhepalvelujen johtajan Anna Cantell-Forsbomin esityksessä lautakunnalle todetaan .

Esityksen mukaan myös se, että pääkaupunkiseudun kunnista Helsingissä ja Espoossa on vastaavaa toimintaa kaupungin omana toimintana, puoltaa tuetun asumisen järjestämistä omana toimintana ostopalvelun sijasta. Tuetun asumisen yksikölle on olemassa soveltuvat tilat.

Kotouttamislain mukaan kunta voi perustaa lapsille ja nuorille tarkoitetun perheryhmäkodin tai muun asuinyksikön. Lain mukaan kunta sopii ELY:n kanssa yksikön perustamisesta ja kustannusten korvaamisesta ja kunnalle korvataan ilman huoltajaa olevan alaikäisen sijoittamisesta aiheutuvat kulut siihen saakka, kunnes nuori täyttää 21 vuotta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*