Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen osavuosikatsaus osoittaa, että palveluiden saatavuus on parantunut alueella. Kuva: Jouni Lampinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKEn) aluehallitus päätti tiistaina loppuvuotta koskevasta 13,4 miljoonan euron säästöohjelmasta.

Säästöohjelma nousi esiin, kun aluehallitus käsitteli toisen vuosineljänneksen osavuosikasausta, joka ennusti kuluvalle vuodelle lisää alijäämää, lähes 13,4 miljoonan euron verran.

Lisäksi hyvinvointialue huomautti tiedotteessaan, että sen talousarvio oli jo ennen tuoreinta käännettä 100 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Aluehallituksen mukaan uusina säästötoimenpiteinä leikataan ostopalveluja ja vuokrahenkilöstön ostoja sekä kiristetään rekrytointilupia.

VAKEssa käynnistettiin viime keväänä uudistusohjelma, joka on jo tuottanut tuloksia, mutta ei riittävän nopeasti. Siksi sitä täydennetään loppuvuoden ajan säästöohjelmalla, hyvinvointialue jatkaa tiedotteessa.

– Alueella on kaikki edellytykset onnistua sekä säästöohjelmassa että pidempiaikaisessa uudistusohjelmassa, hallituksen puheenjohtaja Maarit Raja-Aho uskoo tiedotteen mukaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*