Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., on päättänyt myöntää tukea vastaanottokeskuksille liikunnan järjestämiseen. Avustuksia myönnetään veikkausvoittovaroista yhteensä puoli miljoonaa euroa.

– Liikunta voi olla iso asia turvapaikanhakijoiden kotoutumisessa. On hienoa, miten monilla paikkakunnilla paikalliset urheiluseurat ovat jo lähteneet tarjoamaan liikuntamahdollisuuksia vastaanottokeskusten yhteyteen tai kutsumalla turvapaikanhakijoita mukaan toimintaansa. Avustuksilla pyrimme tukemaan tätä työtä ja myös rakentamaan siltoja turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön välille ruohonjuuritasolla, Grahn-Laasonen sanoo.

Erityisavustus on tarkoitettu myönnettäväksi vastaanottokeskustoiminnan ylläpitäjille vuosina 2015 ja 2016.

Ministeriö painottaa avustamisessa eri toimijoiden yhteistyötä. Keskeistä on yhteistyö paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen tai muiden kansalaisjärjestöjen kanssa.

Avustuksella tuetaan hankkeita, joilla luodaan ja kehitetään vastaanottokeskusten liikuntatoimintaa eri-ikäisten henkilöiden tarpeisiin.

Avustuksia myönnettäessä kiinnitetään huomiota hankkeen taloudelliseen ja toiminnalliseen toteuttamiskelpoisuuteen. Hakijalla tulee olla varattuna omarahoitusosuus toiminnan järjestämiseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*