Kuva: Linda Varoma
Myrskylän ryhmäkoti Väinölän ylpeys ja erikoisuus on vanhusten kuljettamista varten hankittu polkupyöräriksa. Sillä hoidetaan käynnit kaupassa, hammaslääkärissä ja minne milloinkin tarvitaan, kertoo riksaa esittelevä palveluesimies Irmeli Hämäläinen. Väinölän asukkailla on eriasteisia muistisairauksia, ja siksi kaikki tuttu ja turvallinen lähiympäristössä tukee omaa hapertunutta muistia. Hämäläinen korostaa, että Väinölässä toteutetaan muistisairaan kuntouttavaa arkea monin tavoin. - Jokaiselle päivälle suunnitellaan isompaa ja pienempää ohjelmaa.

Jo ulko-ovella ja eteisessä tuntuu, ettei tämä ole ihan tavallinen tehostetun asumispalvelun koti. Amppelikukat, vanhat huonekalut ja maljakoihin tuodut auringonkukat ja viljakimput luovat kodikkuutta.

Keittiössä laitetaan ruokaa, ja kurkistus ...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa