Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti tänään, että se toteuttaa piirin hallintokeskusta koskevan organisaatiouudistuksen aiemmin päättämällään tavalla, eikä suostu Tehyn vaatimukseen uudistuksen perumisesta.

Tehy ilmoitti maanantaina, että se julistaa 22.9.2014 alkaen hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin (VSSHP), koska sairaanhoitopiirissä toteutettu uudistus vie hoitotyön johtamiselta resurssit ja toimintaedellytykset organisaation ylimmässä johdossa.

VSSHP:n hallitus valtuutti lisäksi sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtosen viemään kiistan työtuomioistuimen ratkaistavaksi.

Ennen riitauttamista Lehtonen haluaa varmistua, onko Tehyllä varmasti oikeat tiedot hakukieltonsa perusteiksi.

MainosTehyn suututtaneessa muutoksessa neljä nykyistä kehittämistoimintoja sisältävää toimistoa yhdistetään uudeksi kehittämispalvelut-yksiköksi, jota johtamaan on jo nimetty ylihoitaja. Tehy katsoo uudistuksen mitätöivän hoitohenkilöstön johtotehtävät.

– Organisaatioissa on oltava ylimmältä tasolta lähtien toimivaltainen hoitotyön johto ja resurssit ko. tehtävän hoitamiseen. Ellei näin toimita, suurin henkilöstöryhmä on tuuliajolla ilman hoitohenkilöstön koulutuksen, osaamisen ja työn sisällön tuntevia johtajia ja esimiehiä, Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo sanoi maanantaina.

Lehtonen arvelee, että Tehy ei ole ymmärtänyt VSSHP:n organisaatiouudistusta oikein.

– Tehyn julkisuudessa esittämät uhkakuvat hoitotyön johtamisen alasajosta eivät ole todellisia. Muutos ei kohdistu hoitotyöhön tai sen johtamiseen sairaaloissamme. Hallintoylihoitajan toimivaltuuksia ei ole muutettu ja hän vastaa edelleen hoitotyön johtamisesta ja kehittämisestä koko sairaanhoitopiirissä, Lehtonen toteaa.

VSSHP:n mukaan kehittämispalvelut-yksikön päällikön esimies on sairaanhoitopiirin johtaja, jolla nyt on lääkärin peruskoulutus, mutta joka voi tulla mistä ammattiryhmästä tahansa, koska tähän virkaan valittavalta ei edellytetä lääkärin koulutusta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*