kuva: Tiia Laakso
Liikkuva resurssikeskus -hankkeen pysäkeillä ohjataan ikääntyviä ihmisiä palvelujen pariin.

Turun kaupungin ja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n yhteinen Liikkuva resurssikeskus on saanut Vuoden vanhusteko -tunnustuksen.

Liikkuva resurssikeskus on toiminut Turussa ja Varsinais-Suomessa vuodesta 2016. Hankkeessa on tehty uudenlaista yhteistyötä yhdistysten ja julkisen sektorin välillä yhden luukun periaatteella. Ikääntynyt saa yhdestä paikasta neuvontaa sekä kaupungin että järjestöjen ikääntyneille suunnatusta toiminnasta.

– Kohtaamisilla ja neuvonnalla parannamme palveluiden saavutettavuutta ja oikea-aikaisuutta sekä vahvistamme ikääntyneiden itsenäistä pärjäämistä kotona, kuvailee palveluohjaaja Antero Lehtonen.

Pysäkeillä on kohdattu jo yli 4 000 ikäihmistä. Hankkeessa on liikuttu muun muassa autolla, palvelubussilla, kirjastoautolla, vesibussilla ja matkailuautolla.

– Pysähtymispaikkoja ovat kauppojen aulatilat, huoltoasemien pihat, torit, ostarit, aluetalot, kerhotilat ja terveyskeskusten edustat – eli missä vain ikääntyneitä tavoitetaan, kertoo Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Pilvi Heiskanen.

Vuoden vanhusteko -tunnustuksen jakavat Vanhustyön keskusliitto ja Ilmarinen.

Lue myös:

Varsinais-Suomen kunnat yhdistivät voimansa: Ikäihmisten neuvontapuhelin vastaa 2 000 puheluun kuukaudessa

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*