Eksoten alueella apua tarvitseva kuntalainen voi saada tarvitsemansa avun yhden hengen liikkuvalta päivystysyksiköltä. (Kuva: Eksote)

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä on käynnistetty uusi ympärivuorokautinen yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö. Vaikka alkuvaiheessa ensihoitaja liikkuu vara-autona toimivalla ambulanssilla, niin kyseessä ei ole mikään perinteinen ambulanssi.

-Tehtävät ensihoitajalle välitetään hätäkeskuksen kautta. Kaikissa päivystyksellisissä tilanteissa ei ole järkevää soittaa ambulanssia tai mennä sairaalan päivystykseen odottamaan. Tämä yksikkö voi antaa apua paikan päällä tai ottaa tarvittavia kokeita. Toiminta voi tukea kotihoitoa tai potilaiden kotiuttamista sairaalasta, Päivystys olohuoneessa – hankkeen projektipäällikkö Katri Länsivuori kertoo.

Kyse on uudesta aluevaltauksesta suomalaisessa terveydenhuollossa. Länsivuoren mukaan Päijät-Hämeessä on ollut vähän vastaavaa toimintaa ja Pohjois-Savo on toimintaa aloittamassa.

-Emme mieti, onko tämä ensihoitoa vai kodinhoitoa. Pyrimme auttamaan asiakasta mahdollisimman tehokkaasti, Länsivuori linjaa.

Eksoten tiedote

 

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*