Ylä-Savossa kahdeksan iäkästä hoivakodin asukasta on kuollut muutaman päivän kuluessa koronatartunnan seurauksena.

Ylä-Savossa on tapahtunut se, mitä ei ole haluttu Suomessa tapahtuvan. Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä tiedotti tänään, että kuntayhtymän alueella sijaitsevassa yksityisessä vanhusten hoivakodissa on kuollut jo kahdeksan henkilöä koronavirukseen liittyen.

Kuntayhtymän tiedotteen mukaan kaikki menehtyneet ovat olleet hyvin iäkkäitä. Tiedotteen mukaan hoivakodissa on todettu laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja sekä yksikön asukkailla että henkilökunnalla.

-Tartunnan saaneet ovat eristettyinä ja altistuneet on kontaktoitu ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjut ovat tiedossa. Hoivakodin epidemiatilanteessa kaikki yksikön asukkaat ja koko yksikön henkilökunta testataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta koronaviruksen varalta, kuntayhtymän tiedotteessa todetaan.

Ensimmäisen kerran Ylä-Savossa sijaitsevan hoivakodin ongelmat nousivat julkisuuteen viime viikonloppuna, jolloin uutisoitiin kolmen iäkkään asukkaan kuolleen. Tämän jälkeen koronavirukseen on menehtynyt vielä viisi asukasta. Nettitietojen mukaan hoivakodissa on kaikkiaan 30 asiakaspaikkaa.

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*