Suomen Yrittäjät on huolissaan pienten sote-yritysten mahdollisuudesta päästä tuottamaan palveluja, jos sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus toteutetaan Mats Brommelsin johtaman työryhmän esityksen mukaisesti.

– Jos sosiaali- ja terveyskeskukselta vaaditaan hyvin laajaa palveluvalikoimaa, asetelma muodostuu vaikeaksi pienille ja uusille sosiaali- ja terveyspalveluyrityksille. Mielestämme sosiaali- ja terveyskeskusten palveluvalikoiman pitäisi olla suppea, jotta myös pienemmät yritykset pääsisivät vastuutuottajan asemaan eivätkä vain alihankkijoiksi, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.

Kujalan mielestä tällä on merkitystä myös palveluiden saatavuuden ja aluepolitiikan kannalta.

– Ajatellaanpa vaikka vanhaa kuntaliitoksen jälkeistä kuntakeskusta, josta palvelut ovat siirtyneet pois. Sinne syntyisi sitä helpommin uutta palvelutarjontaa, mitä pienempi vaadittavien palvelujen määrä sosiaali- ja terveyskeskuksessa olisi. Näin tuettaisiin lähipalveluja ja alueiden elinvoimaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kujala odottaa, että hallitus pitää lopullisessa ratkaisussaan kiinni periaatteesta, jonka mukaan pienillä yrityksillä on vahva rooli palveluntuottajina ja uusilla yrityksillä on mahdollisuus päästä markkinoille.

– Näin hallitus on linjannut, ja siitä on pidettävä kiinni.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*