​Työryhmä valmistelee ehdotuksen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteeksi sekä valmistelee lakia sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä, rahoittamisesta, kehittämisestä ja valvonnasta. Toimikausi kestää vuoden loppuun asti, mutta esityksen on määrä valmistua väliraporttina jo toukokuussa 2012.

 

Työryhmän tulee tehdä vähintään kolme erilaista mallia palvelurakenteeksi. Niistä hallitus valitsee poliittisella päätöksellä sopivimman ottaen huomioon hallitusohjelman kirjaukset ja muut hallituksen linjaukset kunta- ja palvelurakenteesta.

 

Kansliapäällikkö Kari Välimäen johtamassa työryhmässä on 25 jäsentä. Kuntaliitosta mukana on varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen. Työryhmän jäsenistä 16 on kuntien ja sairaanhoitopiirien edustajia. Työn johtoryhmänä toimii sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä.

 

Lisäksi uudistusta valmistelee asiantuntijaryhmä, jonka puheenjohtaja on osastopäällikkö Päivi Sillanaukee STM:stä. Jäseniä ryhmässä on 30, heistä 23 on sosiaali- ja terveysministeriöstä. Kuntaliitosta mukana ovat johtaja Tarja Myllärinen ja johtaja Kristina Wikberg.

 

(KL)

 

Lue työryhmän asettamispäätös tästä linkistä

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä