Sulkava kilpailutti sote-palvelunsa. (kuva: Sulkavan kunta)

Sulkavan valtuusto päätti maanantaina hankkia kunnan sosiaali-, terveys- ja erikoissairaanhoitopalvelut Attendolta. Sopimuksen vuotuinen arvo on 11,6 miljoonaa euroa.

Sopimus astuu voimaan 1.1.2017. Sopimuksen kesto on kuusi vuotta ja se sisältää mahdollisuuden neljän vuoden optioon. Esitys hyväksyttiin valtuustossa yksimielisesti.

Sulkava sai tarjouksen myös Suomen Terveystalo Oy:ltä. Eroa tarjousten välillä oli vuosihinnassa vain noin 100 000 euroa.

Sulkavan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka uskoo, että kunnan tekemä sopimus kestää myös sote-uudistuksen myllerryksissä.

– Olemme luottavaisia sen suhteen. Monenlaisia spekulaatioita on olemassa, mutta meidän on elettävä tässä hetkessä. Oli tilanne 2019 mikä hyvänsä, tämä on meidän kannaltamme ainoa oikea ratkaisu. Taloutemme ei olisi kestänyt enää nykyistä menoa.

Attendon kanssa tehdyn sopimuksen vuosikustannus on noin 1,6 miljoonaa euroa edullisempi kuin palvelujen järjestäminen Itä-Savon sairaanhoitopiirin eli Sosterin kautta.

Sulkava on yksi Sosterin neljästä jäsenkunnasta Rantasalmen, Enonkosken ja Savonlinnan lisäksi.

– Toistaiseksi olemme Sosterin jäseniä, mutta olemme tehneet päätöksen Etelä-Savon maakunnalliseen sote-alueeseen liittymisestä, Ikola-Norrbacka kertoo.

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Rääkkylän kunta päätti maanantaina jatkaa sosiaali- ja terveyspalveluiden ulkoistussopimusta Attendon kanssa vuoden 2020 loppuun asti.  Attendon ja Rääkkylän alkuperäinen sopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Sopimuksessa on enintään neljän vuoden optiomahdollisuus, jonka Rääkkylä päätti nyt käyttää.

Uutiseen lisätty tieto Rääkkylän sopimuksesta 26.4. klo 12.50.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*