Lentomatka Suomeen voi olla monelle maahanmuuttajalle ikimuistoinen kokemus. Kuva: Pixabay

Suomen väestönkasvua pitää ensisijaisesti yllä maahanmuutto. Tammi- ja kesäkuun välisenä aikana Suomeen muutti ulkomailta 27 247 henkeä, kun maastamuuttoja oli 6 051.

Tilastokeskuksen tiedotteessa kerrotaan myös, että eniten muuttajia tuli EU:n ulkopuolelta.

– Nettomaahanmuutto on laskenut selvästi, mutta luku on edelleen korkea, Tilastokeskuksen yliaktuaari Joni Rantakari kertoo.

– Lasku johtui eniten Venäjän ja Suomen kansalaisten laskeneesta maahanmuutosta verrattuna edellisvuoden samaan aikaväliin Venäjän kansalaisten maahanmuutot vähenivät 48 prosenttia, Rantakari jatkaa Tilastokeskuksen tiedotteen mukaan.

Maahanmuutto on sen sijaan lisääntynyt selvästi esimerkiksi Nepalin kansalaisten kohdalla, ja ukrainalaisten maahanmuutto jatkui aikaisemmalla korkealla tasolla.

Tilastokeskuksen yliaktuaari Joonas Toivola sanoo, että alkuvuoden maahanmuutoista eniten eli 29 prosenttia oli Ukrainan kansalaisten maahanmuuttoja.

– Suomen kansalaisten maahanmuuttoja oli toiseksi eniten, yksitoista prosenttia, ja Filippiinien kansalaisten maahanmuuttoja kolmanneksi eniten, seitsemän prosenttia, kertoo Toivola tiedotteen mukaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Filippiiniläisiä hoitajia oli hoitamassa minunkin äitiäni 2004. Missä he nyt ovat. Ruotsissa ja Tanskassa.
    Suomi on vain sisääntuloreitti. Tämä tie ei ole kestävää taloudenhoitoa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*