Koronarajoituksien vuosina 2020 ja 2021 Turun Vanhalla Suurtorilla ei ollut paikalla yleisöä seuraamassa joulurauhan julistusta. Kuva on vuodelta 2021. (Kuva: Turun kaupunki)

Turku julistaa tänäkin vuonna joulurauhan Brinkkalan talon parvekkeelta jouluaattona kello 12. Joulurauhan julistuksen lukee suomeksi ja ruotsiksi Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen. Hän julistaa joulurauhan nyt kymmenettä kertaa.

Yleisö on kahden vuoden koronatauon jälkeen tervetullut seuraamaan julistusta paikan päälle. Tilaisuutta voi seurata Yleisradion kautta televisiosta, radiosta tai Yle Areenasta. Viittomakielelle tulkattu lähetys on katsottavissa suorana verkkolähetyksenä Yle Areenassa.

– Kahden poikkeusvuoden jälkeen tuntuu äärimmäisen tärkeältä päästä jälleen kokoontumaan yhteen Vanhalle Suurtorille välittämään joulurauhaa koteihin eri puolille Suomea sekä maailmalle, Akkanen sanoo Turun kaupungin verkkosivuilla.

Nykyinen joulurauhan julistuksen kaava on peräisin vuodelta 1903, mutta joulurauhan julistus on luettu Turussa lähes katkeamattomana perinteenä 700 vuoden ajan 1300-luvulta asti. Brinkkalan talon parvekkeelta joulurauha on julistettu vuodesta 1886.

Mainos– Tänä jouluna joulurauhan julistuksella on aivan erityinen merkitys meille kaikille, ja toivon sydämestäni, että rauhanjulistuksen ydinviesti leviää tänä vuonna laajemmalle kuin koskaan, Turun pormestari Minna Arve sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*