Sorjonen-sarja kertoo KRP:n huippututkija Kari Sorjosesta (Ville Virtanen). (kuva: Yle)

Sorjonen-rikossarja on Lappeenrannan tärkein puheenaihe juuri nyt. Viime sunnuntaina Yle TV1:llä alkanut sarja kuvattiin Lappeenrannassa ja lähiseuduilla kesällä 2015.

Avausjakso keräsi sunnuntai-iltana tv:n ääreen parhaimmillaan 1,1 miljoonaa katsojaa.

– Kaupunkilaiset ovat sarjasta todella innoissaan. Sarjaa katsotaan tarkasti ja siitä bongataan tuttuja paikkoja ja ihmisiä, kertoo Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman.

Myös kaupungin koneisto on herännyt. Ensimmäisenä tekona Lappeenrannan kaupungin verkkosivuille on tullut oma Sorjonen-sivu. Suomenkielinen sivu tuli julki viikko sitten perjantaina ja englanninkielinen tämän viikon keskiviikkona.

MainosKansainvälisillä markkinoilla sarja kulkee nimellä Bordertown. Jo nyt on tiedossa, että sarjaa esitetään Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa ja USA:ssa.

– Ensimmäiseksi meidän on tietysti saatava ihmisten tietoon se, että Bordertown on nimenomaan Lappeenranta. Sen jälkeen on mahdollisuuksia vaikka mihin, sillä maailmassa viisi miljoonaa ihmistä matkustaa vuosittain elokuviin ja tv-sarjoihin liittyviin kohteisiin, Rahman sanoo.

Suunnitelmissa ovat ainakin Sorjonen-kävelykierrokset sarjan kuvauspaikoilla kaupungin keskustassa.

– Niistä on toki ensin sovittava tuotantoyhtiön kanssa, mutta on uskallan luvata, että kaupungin puolesta kävelykierrokset toteutuvat ensi kesänä.

Sorjosta tehdään myös toinen tuotantokausi. Kymmenen uutta jaksoa on tarkoitus kuvata ensi kesänä, ja esitettävissä ne olisivat vuonna 2018.

– Lappeenrannan kaupungin markkinoinnin kannalta sarjan jatkuminen on tietysti tärkeää, kertoo Rahman, jonka voi bongata sarjasta valtuuston puheenjohtajan roolissa.

– Olen luvannut olla käytettävissä myös uusissa jaksoissa.

Sorjonen-rikossarja kertoo KRP:n huippututkijasta Kari Sorjosesta (Ville Virtanen), joka muuttaa perheensä kanssa Pauliina-vaimon (Matleena Kuusniemi) lapsuuden maisemiin itäsuomalaiseen rajakaupunkiin.

Sarjan ovat ohjanneet Miikko Oikkonen, Juuso Syrjä ja Jyri Kähönen ja käsikirjoittaneet Miikko Oikkonen, Atro Lahtela, Matti Laine ja Antti Pesonen.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Avatar Nykyinen, ja tulevat Eksote-kunnat nauttivat perustuslain suojaa sanoo:

    Kuvauksia tehtiin Eksote-kunnassa. Lappeenranta on vain yksi Eksote-kunnan sisällä olevista kunnista.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*