Kuntien halutaan lähtevän mukaan Suomen ympäristökeskuksen yhteishankintaan aurinkovoimalan saamiseksi kaikkiin Manner-Suomen kuntiin.

Suomen ympäristökeskus SYKE kutsuu kunnat ja kuntien omistamat yhtiöt hankkimaan kimpassa aurinkosähköjärjestelmiä. Ajatuksena on hankkia aurinkovoimalat leasing-rahoituksella, joten kuntien ei tarvitse itse investoida laitteisiin.

-Leasing-maksu on sama kuin se summa, minkä voimalan tuottama sähkö maksaisi verkosta ostettuna. Näin ollen voimalan hankinta ei aiheuta investointikuluja eikä vaikuta käyttömenoihin leasing-kauden aikana. Leasing-kauden päätyttyä voimalan käyttöiästä arvioidaan olevan jäljellä noin puolet. Tällöin kunta voi lunastaa aurinkopaneelit etukäteen sovittavan, pienen jäännösarvon hinnalla, hankkeen vetäjä, suunnitteluinsinööri Pasi Tainio sanoo.

Syke toivoo kunnilta yhteydenottoja maaliskuun aikana. Tämän jälkeen vuorossa on kohteiden kartoitus ja rahoituksen kilpailutus. Asennukset on tarkoitus saattaa valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

 

MainosAsiasta Suomen Ympäristökeskuksen sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*