Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen painotti Porin Kunnallisjohdon seminaarissa yrittäjien ja kuntapäättäjien yhteistyön merkitystä. (Kuva: Marja Honkakorpi)

Elinvoimainen kunta tarvitsee menestyviä yrityksiä ja yritykset kuntia, joissa ymmärretään elinkeinopolitiikan päälle. Ja mitä paremmin yhteistyö toimii, niin sitä parempi on lopputulos.

Porissa Suomen Yrittäjien järjestämässä Kunnallisjohdon seminaarissa puhunut tuore Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen muistutti kuntien ja yrittäjien välisestä vahvasta kohtalonyhteydestä.

-Suomen kunnat eivät voi menestyä, jos kunnissa toimivat yritykset eivät menesty. Ja yritykset eivät voi menestyä, jos ne eivät voi toimia kunnissa, jossa ymmärretään elinkeinopolitiikan merkitys, Pentikäinen arvioi.

-Luottamusta pitää olla paitsi yritysten ja kuntien palkallisen johdon myös yritysten ja luottamusmiesten sekä palkallisen johdon ja luottamusmiesten välillä. Väitän, että kunnan menestyksen kannalta tämä koko kolmiyhteys on aivan olennainen: palkkajohto, luottamusmiehet ja yritykset, Mikael Pentikäinen jatkoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Paikallista sopimista

Porissa pitämässään puheenvuorossa Pentikäinen nosti esiin paikallisen sopimisen merkityksen pk-yritysten vinkkelistä.

-Työpaikkasopiminen on äärimmäisen tärkeä asia yrityksille, jotka kohtaavat jatkuvasti kovenevaa kv-kilpailua, niin kotimarkkinoilla kuin maailmalla. Jos työpaikkasopiminen ei nyt etene, sillä on kallis hinta. Siitä kärsivät eniten ne lähes puoli miljoonaa suomalaista, jotka ovat vailla työtä.

-Siksi nyt pitää uskaltaa uudistaa työmarkkinoita ja purkaa määrätietoisesti mutta harkitusti työmarkkinakartellia, joka lisää työttömyyttä ja aiheuttaa tällä hetkellä paljon ongelmia pk-yrityksille, joissa työvoimakulujen osuus on yleensä suuri ja jotka eivät voi jättiyritysten lailla siirtää tuotantoaan helposti ulkomaille, vaati Pentikäinen puheenvuorossaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*