Oulun Toripoliisilla riittää ihmeteltävää, kun kaupungin entistä korkeaa virkamiesjohtoa joutuu käräjille.

Oulun kaupungin entinen kaupunginjohtaja Päivi Laajalaa ja kaupungin entistä yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen ylintä viranhaltijaa, yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikkiä vastaan on nostettu syytteet Oulun käräjäoikeudessa. Syyttäjälaitos tiedotti asiasta tiistaina.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan Matti Matinheikki oli hankkinut työnantajansa lukuun henkilöauton ja polkupyörän, jotka ovat olleet pääosin hänen yksityiskäytössään 13.3.2018–23.1.2020. Hän oli myös hankkinut omaan käyttöön pysäköintipaikan Oulun keskustassa sijaitsevasta Kivisydämestä kaupungin lukuun. Matinheikkiä epäillään asiassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä petoksesta.

Matti Matinheikin esimiehenä toiminutta ex-kaupunginjohtaja Päivi Laajalaa vastaan on nostettu asiassa syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syyttäjän mukaan Laajala sai tietoonsa Matinheikin puuhat vuoden 2020 alkupuolella, mutta hän ei vienyt asiaa kaupunginhallituksen ratkaistavaksi tai tehnyt itse rikosilmoitusta ilmeisestä virkarikoksesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Matti Matinheikin epäillyt väärinkäytökset ja Päivi Laajalan hänelle antama varoitus tulivat ilmi, kun hän haki avoinna olleeseen kaupunginjohtajan virkaan syksyllä 2022. Matinheikki vetäytyi kohun myötä kaupunginjohtajahausta. Päivi Laajala puolestaan haki virkaansa jatkokautta, mutta äänin 34-33 hän hävisi kaupunginjohtajan viran Seppo Määtälle.

Asiassa epäiltiin virka-aseman väärinkäyttämisestä myös kaupungin palvelussuhdepäällikköä, mutta hänen osaltaan syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*