Kuntien syrjäyttäminen sote-valmistelusta tuo hallitukselle pyyhkeitä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainiolta. Seinäjoella Kuntaliiton maakuntatilaisuudessa puhunut Tainio moitti valmistelua tehtävän kiireessä puutteellisilla ja muuttuvilla pohjatiedoilla.

Tainio kaipaa entistä tiiviimpää neuvotteluyhteyttä eri osapuolten kesken, jotta tulevaisuuden toimintamallista saadaan mahdollisimman toimiva. Nyt eri tahojen tulisikin istua saman pöydän ääreen.

– Kuntaliiton tärkeänä pitämä kuntien ja maakuntien välinen neuvottelumenettely puuttuu vielä hallituksen linjauksista kokonaan. Myös mahdollisuudet sopia palvelujen järjestämisestä keskenään puuttuvat.

– Monet tehtäväkokonaisuudet tulevat sijoittumaan kunnan ja maakunnan rajapintaan, joten yhteistyötä tarvitaan. Ministeriöt ovat joka tapauksessa suositelleet kuntia jatkamaan valmistelua, ja nimenomaan on kannustettu integraatiotavoitteisiin vastaavan tuotannon suunnitteluun ja tekemään mahdollisimman kevyt hallintorakenne, Tainio muistutti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*