Tall Ship Race 2017
Tall Ships Race järjestetään Turussa jälleen ensi kesänä. Mikäli korona suo. (Kuva: Turun kaupunki/Olli Sulin)

Vuoden 2017 Tall Ships Racen kahvinmyynti kävi kalliiksi Kotkan ja Turun kaupungeille. Turun hovioikeus on tuominnut viime viikolla antamissaan tuomioissa kaupungit maksumiehiksi kahvin yksinmyyntiin liittyvien sopimusrikkomusten tiimoilta.

Kaupungit oikeuteen haastanut KW Catering & Consulting Oy oli tehnyt Kotkan ja Turun kaupungin kanssa vuoden 2017 Tall Ships Raceen liittyen yhteistyösopimuksen, jolla yhtiölle oli myönnetty yksinoikeus tapahtuma-alueiden kahvin vähittäis- ja tukkumyyntiin. Tapahtuman aikana paljastui, että alueilla on myös muita kahvinmyyjiä, eivätkä nämä edes käyttäneet yksinoikeussopimuksen tehneen yhtiön markkinoimia kahveja.

Kun asia ei muuten selvinnyt, niin edessä oli asian selvittäminen oikeudessa. Yhtiö nimesi hakemuksessaan yksinoikeuden menettämisen ohella myös muita kaupunkien tekemiä sopimusrikkomuksia.

Hovioikeus velvoitti Kotkan korvaamaan kahviyhtiölle sopimusrikkomukseen perustuvana vahingonkorvauksena 62 000 euroa. Tämän lisäksi kaupunki velvoitettiin korvaamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja 20 500 euron edestä.

Mainos



Turun maksettavaksi Tall Ships Racen osalta sopimusrikkomuksesta tuli 49 500 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 9 500 euroa. Lisäksi TSR-tapahtuman jälkeen järjestetyn Europeade-tapahtuman kahvinmyyntiin liittyen Turun kaupunki määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia lähes 6 500 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 9 500 euroa.

Kaikkia vaatimuksiaan yhtiö ei saanut läpi. Alun perin se haki kaupungeilta vahingonkorvauksina 2-3 kertaisia summia tuomittuihin verrattuna.

Juttua muokattu 18.3. klo 8.10: Korjattu kilpailun nimi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*