EU:n Alueiden komitean (AK) mukaan ponnisteluja kasvun saavuttamiseksi huipputeknologian alalla pitää tehostaa huomattavasti.

– Sähköisten sovellusten kehittämisen parissa työskentelevien henkilöiden määrän ennakoidaan kasvavan Euroopassa vuoden yhdestä miljoonasta 2,8 miljoonaan vuosina 2013-2018, sanoo Alueiden komitean jäsen, Espoon kaupunginvaltuutettu Markku Markkula.

Markkula vastasi AK:n asiasta antaman lausunnon valmistelusta. AK hyväksyi lausunnon tiistaina Brysselissä.

– Huipputeknologiayritysten syntyä ja kasvua koskeviin edellytyksiin liittyvä lausunto on erityisen ajankohtainen aihe nyt, kun perinteiset teollisuuspoliittiset toimet eivät ole synnyttäneet kipeästi tarvittuja työpaikkoja, Markkula sanoo.

MainosLausunto ehdottaa malleja, joilla voitaisiin edistää hightech-yritysten ekosysteemien syntyä ja kehittymistä Euroopassa. Näihin kuuluvat muun muassa luotonsaantimahdollisuuksien parantaminen, tehokas sääntely ja verotusjärjestelmä sekä yrittäjyyskulttuurin edistäminen ja yritysten riskivalmiuksien parantaminen.

Alueiden komitean mukaan myös yritysten hallinnollinen taakka olisi minimoitava. Komitea ehdottaakin, että alueellisia säännöksiä sekä yksinkertaistetaan että yhtenäistetään.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*