Aluetutkija Timo Aro näkee räikeän ristiriidan siinä, että yhä useammat asuvat hänen itsensä tapaan kahdella paikkakunnalla, mutta verot maksetaan vain toiseen kuntaan. Korona-aikana kakkoskunnissa on vietetty aikaa jopa enemmän kuin varsinaisissa kotikunnissa. - Monipaikkaisuus on monen kunnan pelastusrengas jo nyt, mutta kaksoiskuntalaisuus pitäisi ehdottomasti toteuttaa. Maailmassa on vaikeampiakin asioita ratkaistu, joten tulee mieleen, että onko Suomessa aitoa halua pohtia sitä, hän sanoo. (Kuva: Liisa Takala)

Maan tunnetuin aluetutkija Timo Aro sanoo, että Nurmijärvi-ilmiö on tullut takaisin. – Se ei ole tullut niin vahvana kuin 2000-luvun alussa ennen finanssikriisiä, mutta kyllä se on täällä. Aron mukaan vahvistumassa o...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa