Eduhousen toimitusjohtaja on Jukka Vento. Hallintoakatemian toimitusjohtaja Tuuli Tarukannel jää töihin Eduhouseen. (Kuva: Eduhouse)

Suomalainen koulutusyhtiö Eduhouse ostaa julkishallinnon koulutuspalveluihin erikoistuneen Hallintoakatemian.

Eduhouse tarjoaa oppimispalveluita siten, että organisaatiot tilaavat palveluita työntekijöilleen kuukausimaksullisina suoratoistopalveluina. Yrityskauppa laajentaa Eduhousen toimintaa yksityiseltä sektorilta julkishallintoon.

– Teimme tämän ratkaisun, koska uskomme, että Eduhousessa pystymme paremmin keskittymään meille tärkeään juttuun: koulutusten suunnitteluun, kouluttamiseen ja hyvän hallinnon edistämiseen. Isompi organisaatio antaa hyvät puitteet. Eduhousen koulutusten ”Netflix-malli” on toimiva ja hieno – sekin vaikutti, kertoo Hallintoakatemian toimitusjohtaja ja enemmistöomistaja Tuuli Tarukannel.

Tarukannel perusti Hallintoakatemian 2015, ja yritys on noussut nopeasti tunnetuksi toimijaksi julkishallinnon alalla. Se on osallistunut lähes kaikkien Suomen kuntien osaamisen, hallinnon ja toiminnan kehittämiseen. Ennen yrittäjäksi siirtymistä Tarukannel toimi muun muassa Kuntaliitossa lakiasioiden erityisasiantuntijana, FCG:ssä koulutuspäällikkönä ja konsulttina ja Parkanon kaupungin palveluksessa kansliasihteerinä.

– Minä siirryn nyt palkkatöihin, eli jään töihin Eduhouseen ja olen myös yksi yrityksen monista omistajista. Minun tehtävänäni on kehittää julkishallinnon koulutuksia ja osaamista. Haaveilen siitä, että pystyisin nyt keskittymään paremmin sisältöihin ja substanssiasioihin. Pienen yrityksen pyörittämisessä menee paljon aikaa kaikkeen muuhun. Tämä oli myös henkilökohtaisesti itselleni hyvä ratkaisu, Tarukannel kertoo.

Tarukannel jatkaa itse myös käytännön koulutustehtävissä.

– Aion kouluttaa edelleen kuntien hallintoon, johtamiseen ja päätöksentekoon liittyvien asioiden parissa. Isoimmat koulutustarpeet on niissä tilanteissa, joissa joku laki muuttuu. Koulutusta tarvitaan siinä, miten asia viedään käytäntöön lain muuttumisen jälkeen. Lisäksi kuntahallinnon arjen työvälineet ja toiminnot on sellaisia, missä on iso koulutustarve.

Kyseessä on Eduhousen kolmas yrityskauppa vajaan vuoden sisällä. Eduhouse osti tieto- ja viestintäteknologia-alan koulutusyhtiöt Wistec Trainingin kesäkuussa 2021 ja Sovelton huhtikuussa 2022. Vuosittain Eduhousen oppimisen suoratoistopalveluilla on noin 100 000 käyttäjää. Eduhousen tavoitteena on tarjota palveluitaan miljoonalle käyttäjälle vuoteen 2030 mennessä.

Eurooppalaisiin kasvuyhtiöihin erikoistunut pääomasijoittaja Verdane osti viime vuonna osuuden Eduhousesta.

– Näemme, että kuntasektorilla on käynnissä vastaavanlainen muutos kohti jatkuvaa oppimista kuten yksityisellä sektorilla. Hallintoakatemiasta tulee erinomainen osa Eduhousen tarjontaa erityisesti julkisen puolen vaativien osaamistarpeiden osalta, sanoo Verdanen sijoitusammattilainen Iikka Moilanen.

Hallintoakatemian, Sovelton ja Wistecin hankinnan jälkeen Eduhousen yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 13 miljoonaa euroa vuonna 2021. Yhtiöt toimivat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ja niillä on yhteensä noin 100 työntekijää. Suomessa yhtiöillä on yli 60 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä sekä Tampereella.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*