Iisalmen kesän 2022 koeasukkas on 21-vuotias eläinlääketieteen opiskelija Kristiina Kukkoniemi. Hän muuttaa kesäksi Iisalmeen Helsingistä. Kuva: Laura Saahko

Iisalmi saa tänä kesänä neljännen koeasukkaansa. Hän on eläinlääketieteen opiskelija Kristiina Kukkoniemi, joka sai kesätyön seminologi-lomittajana Fabalta Iisalmesta. 

”Iisalmen seutu ei ole minulle ennestään tuttua. Minusta on hienoa tutustua uusiin paikkoihin eri puolilla Suomea, Kukkoniemi sanoo tiedotteessa. 

Koeasukkaaksi haki tänäkin keväänä parikymmentä opiskelijoita eri puolilta Suomea. Iisalmen tarjoaa koeasukkaalle ilmaisen asunnon kesätyökaudeksi sekä maksuttomat harrastusmahdollisuudet. 

Edellytyksenä on, että koeasukas muuttaa kesäksi töihin Iisalmen seudulle Ylä-Savon ulkopuolelta. Lisäksi hänen pitää olla sujuva sosiaalisen median käyttäjä, koska hän vastaa kesän ajan Koe Iisalmi –Instagram-tilin sisällöntuotannosta. 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Kampanja on koeasukkaalle arvokas mahdollisuus, sillä se madaltaa kynnystä muuttaa töihin vieraaseen kaupunkiin kaukaakin, Kukkoniemi toteaa. 

Hän opiskelee ensimmäistä vuotta eläinlääketiedettä Helsingin yliopistossa. Yhtenä tärkeänä valintaperusteena oli, että hakija tulee Iisalmen seudulle oman alansa kesätöihin. 

-Työ seminologi-lomittajana on minulle uutta. Se kiinnosti erityisesti siksi, että haluan saada kokemusta tuotantoeläinten parissa työskentelystä, Kukkoniemi sanoo. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*