Espoon kaupunki on vahvasti ehdolla Euroopan ensimmäiseksi innovaatiopääkaupungiksi. Euroopan unioni tekee valintansa maaliskuussa ja Espoo on kuuden finalistin joukossa. Kaikkiaan nimitystä tavoitteli lähes 60 eurooppalaiskaupunkia.

Hakemuksen kärkenä on Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueelle sijoittuva Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä, Espoo Innovation Garden, jonka kehittämisessä kohtaavat tiede, talous ja taide.

– Valinta finalistikaupunkien joukkoon on Espoolle ja koko Suomelle hieno saavutus. Se on osoitus siitä, että kaivattua tekemisen intohimoa, halua, tahtoa ja yhdessä tekemisen asennetta löytyy, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Euroopan komission tavoitteena on edistää innovaatiopääkaupungilla Euroopan innovaatiotoiminnan profiilia ja kehittämistä. Parhaimmaksi katsottu kaupunki palkitaan 500 000 eurolla ja sitä käytetään kansainvälisenä esimerkkinä.

Kansainvälinen asiantuntijapaneeli haastattelee finalistikaupunkeja Brysselissä tällä viikolla, ja valinta ensimmäiseksi Euroopan innovaatiopääkaupungiksi julkistetaan maaliskuussa.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Mitä kaikkea kunnissa tehdään? Työstään kertoo mm. kunnanjohtaja ja pehtoori.

Ilmoitus