Sanoista tekoihin ryhtyvät Espoo ja Shanghai sisarkaupunkiyhteistyön tiimoilta. Kaupungit ovat aloittaneet neuvottelut yhteisen innovaatioverkoston luomisesta ja yritystoiminnan yhteisestä tukemisesta. Myös koulutusyhteistyötä kehitetään.

Marraskuun lopulla Kiinassa vierailleessa espoolaisdelegaatiossa oli mukana useita suomalaisyrityksiä, jotka edustavat huippuluokan osaamista cleantech-, terveysteknologia- ja koulutusaloilta. Vierailun yhteydessä allekirjoitettiin jo ensimmäiset yhteistyösopimukset kiinalaisen innovaatiokeskuksen ja suomalaisten yritysten välillä.

Kaupunkien välisen yhteistyön kautta pyritään edistämään kiinalaisten investointien saamista Suomeen. Tavoitteen vauhdittamiseksi Zhang Jiang Hi-Tech Park -yrityspuisto lähettää keväällä johtohenkilöitään Espooseen rakentamaan yhteistyötä ja edistämään kiinalaisyritysten toimintaedellytyksiä Suomessa.

– Tavoitteenamme on kehittää Espoo Innovation Gardenista Euroopan merkittävin innovaatiokeskittymä, jonne kiinalaiset yritykset ovat erittäin tervetulleita mukaan. Voimme tarjota ainutlaatuisen, vahvaan teknologiaan ja startup-ekosysteemiin perustuvan innovaatioiden kasvualustan sekä erinomaisen maantieteellisen sijainnin ja yhteydet Eurooppaan ja Venäjälle, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä totesi puheessaan Shanghaissa.

 

Asiasta Espoon kaupungin sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä