Espoon kaupunki on julkaissut tiedot vuosien 2012 ja 2013 ostolaskuista. Jatkossa Espoo avaa ostotiedot aina tilinpäätöksen valmistumisen jälkeen. Tietojen avaaminen on osa kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämishanketta, DigiEspoota.

– Haluamme avoimen datan avulla synnyttää uutta liiketoimintaa ja antaa kehittäjille mahdollisuuksia luoda espoolaisten arkea sujuvoittavia palveluja, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoo kaupungin tiedotteessa.

– Tiedon läpinäkyvyys parantaa päätöksenteon tietopohjaa, tehostaa kaupungin toimintaa ja lisää luottamusta, Mäkelä lisää.

Espoon kaupungin ostolaskutiedot löytyvät Espoo.fi –sivuilta sekä seudullisesta Helsinki Region Infoshare –palvelusta.

Avattu data kattaa yli puolet kaupungin vuotuisista menoista. Loppu on pääosin henkilöstömenoja.

Aineisto sisältää Espoon kaupungin palvelujen, aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden ostot sekä maksetut vuokrat ja muut kulut vuosilta 2012 ja 2013. Aineistossa on mukana Espoon kaupungin tulosyksiköiden, kustannuspaikkojen, liikelaitosten ja rahastojen ostolaskutiedot.

Tiedot on poimittu kaupungin kirjanpitojärjestelmästä ja aineistoa on täydennetty muun muassa organisaatioiden ja tiliryhmien nimitiedoilla. Luokittelut mahdollistavat aineiston tarkastelun esimerkiksi toimittajittain ja tileittäin.

Viime viikolla ostolaskujensa julkistamisesta kertoivat Jyväskylä ja Tampere. Niiden lisäksi ostolaskutietojaan ovat julkaisseet ainakin Vantaa, Oulu, ja Helsinki.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä