Poliisi alkaa tutkia muun muassa erityislasten kuljetuksista vastanneen yrityksen toimia Espoossa. (Kuva: Ville Miettinen)

Espoon kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kuljetusyritys Kajon Oy:n tekemistä toistuvista vakavista virheistä koulukuljetuksissa ja erityislasten kohtelussa.

Kajon on vastannut Espoon kaupungin koululaisten ja päivähoitolasten sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksista Leppävaaran, Matinkylän, Olarin ja Tapiolan alueella.

Viime keskiviikkona Kajon oli jättänyt, vastoin ohjeistusta, jatkuvaa aikuisen läsnäoloa vaativan erityislapsen kyydistä, vaikka paikalla ei ollut vastaanottajaa. Espoon mukaan tämä oli jo kahdestoista vastaava tapaus elokuun alun jälkeen.

Kaupunki on jo aiemmin syksyllä toistuvasti reklamoinut sopimusrikkomuksista ja ottanut käyttöön sopimussanktioita.

Mainos– Erityisen moitittavaa on, että samanlaisia virheitä sattuu aina vain uudestaan eli Kajon Oy ei ole reagoinut niihin riittävällä tavalla. Nyt meidän on saatettava asia poliisin tutkittavaksi, sanoo Espoon kaupungin liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko kaupungin tiedotteessa.

Marraskuussa Espoon kaupunki ilmoitti siirtävänsä neljän koulun piiriin kuuluvat koulukuljetukset kuljetusyritys Kajon Oy:ltä toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen.

Syynä siirtoon olivat Kajonin kuljetuksista tulleet reklamaatiot, joiden mukaan yrityksellä on ollut ongelmia yhteydenpidossa kouluun ja huoltajaan esimerkiksi kuljetusten myöhästymisistä.

– Lisäksi yhdessä tapauksessa kuljettaja ei ole varmistanut, keitä lapsia kyydissä on, Espoo tiedotti tuolloin.

Espoon kaupungin henkilökuljetuksia koskevan sopimuskokonaisuuden piirissä hoidetaan joka arkipäivä 2 700 kuljetusta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*