Eteläpohjalaiset yritykset eivät tunne elinkeinopalveluita kovin hyvin, kertoo Seinäjoen yliopistokeskuksessa toimivan Vaasan yliopistoyksikön tekemä tutkimus.

Selkeästi heikointa tutkimuksen mukaan on Tekesin palveluiden tunnettuus: sen palveluita on käyttänyt vain reilut viisi prosenttia yrityksistä viimeisen viiden vuoden aikana.

Parhaiten yritykset tuntevat yrittäjäjärjestön sekä verottajan palvelut, jotka olivat myös käytetyimpiä elinkeinopalveluita Ely-keskuksen ohella.

Tutkimuksessa havaittiin, että kasvuorientoituneet yritykset olivat käyttäneet kaikkia selvityksessä mukana ollutta 11 elinkeinopalvelua muita yrityksiä enemmän. Kasvuorientoituneissa yrityksissä myös tunnettiin elinkeinopalvelut yleisesti muita yrityksiä paremmin.

Selvityksen perusteella erityisesti pienet yritykset kokevat, etteivät elinkeinopalveluiden tuottajat huomioi heitä tarpeeksi.

– Elinkeinopalveluiden vaikeaselkoisuus ja niihin liittyvä byrokratia voivat osaltaan vaikeuttaa pienten yritysten mahdollisuuksia käyttää elinkeinopalveluita, sillä yritysten resurssit ovat rajalliset. Mikäli erilaiset tuet vaativat työlästä tiedonhankintaa ja hakemusten täyttöä, voi tukien hakeminen jäädä kokonaan, kertoo projektitutkija Marko Siltamäki Vaasan yliopistosta.

Tutkimus Elinkeinopalveluiden käytöstä, laadusta ja tunnettuudesta Etelä-Pohjanmaalla toteutettiin yhteistyössä Vaasan yliopiston, Etelä-Pohjanmaan yrittäjien ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena, johon osallistui kaikkiaan 840 yritystä, joka oli 16,5 prosenttia tavoitelluista yrityksistä.

Tutkimus verkossa

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä