Hämeenlinnan, Turun ja Porin seutukunnilla on parhaat valmiudet kohdata talouden ulkoiset häiriöt, kertoo tuore tutkimus.

Tutkimuksessa on laitettu kaikki Suomen 70 seutukuntaa järjestykseen sen mukaan, millaiset valmiudet niillä on kohdata ulkoisia taloudellisia häiriöitä. Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä kehitetty indeksi ottaa huomioon elinkeinorakenteen monipuolisuuden ja mittaa seutukunnan talouden palautumis- ja rakennemuutosvalmiutta.

Hämeenlinnan, Turun ja Porin seutukunnissa elinkeinorakenne on monipuolinen, minkä vuoksi alueet kohtaavat häiriöt vähäisempinä kuin yksipuolisen rakenteen alueet kuten esimerkiksi Salo tai Oulu.

‒ Parhaat valmiudet rakennemuutoksen kohtaamiseen on alueilla, jotka kykenevät hyödyntämään alueellisesta keskittymisestä hyötyviä toimintoja ja alueellisen saavutettavuuden etuja. Myös se, että yrityskanta uudistuu hyvällä vauhdilla, helpottaa rakennemuutoksen kohtaamista, sanovat projektitutkijat Ari Karppinen ja Saku Vähäsantanen Turun yliopiston tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Tutkimus on työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama. Seutukuntien taloudellista kilpailukykyä ja valmiutta kohdata ulkoisia taloudellisia häiriöitä on jatkossa tarkoitus seurata vuosittain.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*