Tässä tapauksessa kunta omistaa A-sarjan osakkeita inhouse-yhtiössä, ja kunnan edustaja istuu sekä inhouse-yhtiön että rajavastuuosuuskunnan hallituksessa. SLSP Sambre & Biesme osti inhouse-yhtiöltä C-sarjan osakkeen, jotka on tarkoitettu muille julkisyhteisöille kuin kunnille. C-sarjan osuuksien omistajilla ei ole kuitenkaan inhouse-yhtiön hallituksessa edustajaa, ja tämän vuoksi SLSP Sambre & Biesmen määräävä asema inhouse-yhtiössä ei ole EU-tuomioistuimen mukaan todellinen.

Suomessa julkisten hankintojen kokonaisarvo oli 45 miljardia euroa vuonna 2021, ja inhouse-yhtiöiltä ostettiin arviolta 41 miljardin edestä tuotteita ja palveluita. Inhouse-järjestely on hankintalaissa sallittu poikkeus kilpailutusvelvollisuudest...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa