Heinola "antoi piiskaa" logolleen kaupungin verkkosivujen kärjessä.

Parikymmentä vuotta Suomen suosituimpiin rockyhtyeisiin kuulunut Apulanta on Heinolan kaupungille suurempi imagoveturi kuin koskaan aiemmin.

Kaupunki on nostanut Heinolasta ponnistaneen bändin verkkosivujensa kärkeen muuttamalla kaupungin tunnuksen Apulannan punkhenkistä logoa mukailevaksi.

Apulannan entisen basistin Tuukka Temosen ohjaama elokuva bändin alkuvuosilta, Teit meistä kauniin, tuli tällä viikolla ensi-iltaan koko maassa. Laman riivaama 1990-luvun alun Heinola on oleellisessa roolissa bändin historiassa ja elokuvassa.

Heinolan verkkosivuilta löytyy myös karttasovellus, jonka avulla voi kiertää olennaisia paikkoja bändin historiassa ja elokuvan kuvauksissa.

Kaupungin elinkeinojohtajan Heikki Mäkilän mukaan kaupunki haluaa ottaa Apulannan ja uuden elokuvan suosiosta irti kaiken mahdollisen imagohyödyn.

– Elokuvassa näytetään, että hyvin vaatimattomista lähtökohdista voi päästä yrittäjähenkisyydellä. Haluamme, että Heinolassa on edelleen samanlaista yritteliäisyyttä, kommentoi Mäkilä Ylen verkkosivuilla.

heinola_fb_apulanta

Apulanta on tuonut julkisuudessa Heinolaa esille milloin hyvässä, milloin pahassa, mutta aina lämmöllä. Heinola on ennenkin tunnustanut Apulannan arvon kaupungin imagolle.

Ihan bändin olemassaolon alkuvaiheessa tätä ei vielä tunnustettu. Eräänä vapunpäivänä Heinolan torilla esiintyneeltä bändiltä katkaistiin sähköt esiintymislavalta, kun se esitti kappalettaan Irroitetaan käsi, jossa viitataan myös ”kunnanisiin”.

Viime viikolla Heinolan kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti maanvaihdon Apulannan rumpalin Sipe Santapukin kanssa. Maanvaihto oli edellytyksenä sille, että Santapukki voi toteuttaa suunnittelemansa talon rakentamisen. Talon on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Eric Lloyd Wright.

Kun Heinolan tuolloinen kaupunginjohtaja Hannu Komonen jäi eläkkeelle vuonna 2012, hän sanoi Ylen mukaan uskovansa Santapukin talon olevan vetonaula Heinolassa vielä ”vuosikymmenten, vuosisatojenkin kuluttua”.

apulanta_mika_ihmeen
 Apulannan kasvattava vaikutus oivallettiin jo bändin ensimmäisen EP:n kannessa olevassa yleisönosastokirjoituksessa.

Lisää kuntien maineesta:

Hyvä kello kauas kantaa – ”Maine ratkaisee”

Mainetyössä mielikuva on totuus

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*