Palkkakehitysohjelman avulla Helsingin kaupunki pyrkii saamaan kelpoisia työntekijöitä sellaisiin päiväkoteihin, joiden rekrytointitilanne on heikko. Kuva: Sonja Eloranta

Helsingin kaupunki lupaa lisää liksaa lähes 2 600 työntekijälleen. Palkan korotusten taustalla on kaupungin palkkakehitysohjelma, joka toteutetaan nyt neljättä kertaa. 

Ohjelman avulla Helsinki haluaa lisätä houkuttelevuuttaan työnantajana ja helpottaa rekrytointihaasteita. Korotus myönnetään kahden vuoden määräajaksi.

Kelpoisen henkilöstön saatavuuden parantamiseksi palkankorotukset kohdistuvat tiettyjen päiväkotien työntekijöihin. Niissä on joko erityisen vaikea rekrytointitilanne tai tarve ennaltaehkäistä alueellista eriarvoistumista. 

Palkkaohjelmaan valituissa päiväkodeissa korotus koskee kelpoisuusehdot täyttäviä erityisavustajia, varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, opettajia ja erityisopettajia ja päiväkodin johtajia. 

MainosLisäksi perusopetuksessa työskentelevät kelpoisuusehdot täyttävät erityisluokanopettajat nauttivat jatkossa nykyistä parempaa palkkaa. 

Palkankorotus on tulossa myös lastensuojelun laitoshoidon vaativissa ja erityistason yksiköissä työskenteleville sekä heille, jotka toimivat lasten ja nuorten vastaanotossa ja ympärivuorokautisessa perhearvioinnissa.

Kulttuuri- ja liikuntaetu koko henkilöstölle

Lisäksi Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaajat (amk) saavat palkankorotuksen. Heidän kohdallaan palkkojen kehittämistyö alkoi jo viime vuonna. 

Palkka nousee myös palvelukeskusten palveluvastaavilla ja ruokapalveluvastaavilla sekä taloushallinnon palvelukoordinaattoreilla, palkkasihteereillä ja palkkakirjanpitäjillä. 

Palkkakehitysohjelman piiriin kuuluvat erilaiset arkkitehtitehtävät. Rahaa käytetään myös kertakorvauksena sitouttamistarkoituksessa erikseen määriteltäville lääkäriryhmille.  

Kriittisten ammattiryhmien palkankorotusten lisäksi Helsingin kaupungin henkilöstö saa käyttöönsä kulttuuri- ja liikuntaedun. Sillä kaupunki haluaa hyvittää henkilöstölleen palkanmaksun ongelmista aiheutunutta mielipahaa.

Kertaluonteisen kulttuuri- ja liikuntaedun arvo on 200 euroa ja se on käytettävissä 1. joulukuuta alkaen vuoden 2023 loppuun saakka. 

Helsingin kaupunki on varannut palkkakehitysohjelman toteuttamiseen kaikkiaan viisi miljoonaa euroa kuluvan vuoden talousarvioehdotuksessa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*