Helsingin Hietalahden kauppahallista on tulossa kilpailu ostajaehdokkaitten välillä. Kaupasta on neuvoteltu Lihakauppa Roslundin kanssa, mutta mainostoimisto N2 on ilmoittautunut kilpailemaan ostamisesta.

Hallia pidetään merkittävänä osana Helsingin kaupunkikuvaa. Kaupanhieronnan ympärillä on ihmetelty kunnallista tiedonkulkua.

Helsingin tilakeskus suunnittelee myyvänsä hallin Roslundille. Hanke on hämmästyttänyt hallissa vuokralaisena toimivia yrittäjiä, joista osa on julkisuudessa todennut, että asioita on hoidettu heidän selkänsä takana, kun myyntiaikeista ei ole kerrottu vuokrasopimuksista neuvoteltaessa.

Helsingin Sanomien mukaan tilakeskus olisi myymässä hallin 800 000–1 250 000 eurolla. Lopullinen hinta riippuisi HS:n tiedon mukaan Roslundin liikevaihdosta.

Kiinteistön pinta-ala on 1 900 neliömetriä, eli neliöhinta olisi alimmassa vaihtoehdossa 420 euroa.

Kauppalehti kertoo, että mainostoimisto N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen on lähettänyt kiinteistölautakunnan jäsenille avoimen kirjeen, jossa kertoo edustamansa yhtiön etsivän keskusta-alueelta toimitiloja ja olevan kiinnostunut Hietalahden hallista. Niemisen mukaan N2 olisi valmis maksamaan enemmän kuin esillä ollut hintahaarukka.

 

Tiedonkulkua hämmästellään

 

Kaupan hieronta tilakeskuksen ja Roslundin kesken tuli julki jo aiemmin, ja syntyi mielikuva, että kaupunginpuolesta vuokrausta hoitanut Tukkutori ja Tilakeskus eivät ole olleet aivan ajan tasalla toistensa tekemisistä eikä Tukkutori ehkä edes tiennyt tilakeskuksen myyntiaikeista.

Nieminen kertoo Kauppalehden mukaan, että tilaa jäisi julkiseen ravintola- ja kahvilatoimintaan.

– Lisäksi asiakkaille avautuisi mahdollisuus sukeltaa startupien maailmaan sekä luovan työn ytimeen. Tällainen yhdistelmä pitäisi Hietalahden hallin edelleen osittain julkisessa käytössä, mutta sen rahoitus olisi kestävällä pohjalla, Nieminen kirjoittaa kirjeessään kiinteistölautakunnan jäsenille.

– Kyseessä on ikoninen osa Helsingin kaupunkikuvaa ja uskomme, että ehdotuksemme olisi pitkäaikaisempi, realistisempi ratkaisu hallin järkevälle ja vastuulliselle käytölle. Hietalahden hallista tulisi näin myös ’uuden Helsingin’ symboli, jossa entisajan kauppatoiminnan sijaan halli toimii luovan teollisuuden ja uusien yritysten toiminnan mahdollistamisen keskuksena, Nieminen kirjoittaa.

Tavoitteena jatkuvuus

Tilakeskusta on arvostelu menettelytavoista eli kaupan hieromisesta ilman kilpailutusta yhdenostajaehdokkaan kanssa. Tilakeskuksen johto on perutellut menettelyä sillä, että hallille haetaan pysyvää ratkaisua ja hallin jatkuvuus halutaan turvata luotettavan toimijan kanssa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä