Mikroyrityksille ja pk-yrityksille tarkoitettu innovaatioseteli otetaan käyttöön kokeiluluonteisesti syys-lokakuussa. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti yritykset, jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta ja hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja.

Setelin arvo on 5 000 euroa. Setelin saaja voi ostaa innovaatiotoimintaan liittyviä asiantuntijapalveluja valitsemaltaan palveluntarjoajalta. Palveluntuottajalla tulee olla sellaista erityisosaamista ja asiantuntemusta, jota setelin saajalla ei ole.

Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot.

– Uskon, että seteli herättelee pieniä yrityksiä panostamaan innovointiin ja liiketoimintansa kehittämiseen, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn, kesk., tiedotteessa.

Innovaatioseteli on yksi huhtikuussa julkistetuista yrittäjyyspaketin toimenpiteistä, jotka tuovat lisää välineitä ja vaikuttavuutta ja yrittäjyyden edistämiseen. Toimet painottuvat erityisesti mikro- ja pienyrittäjyyden tukemiseen. Tavoitteena on tukea eri kehitysvaiheessa olevia yrityksiä, parantaa niiden toimintaedellytyksiä ja poistaa yrittämisen esteitä.

– Innovaatioseteli täydentää innovaatiorahoituksen välineistöä. Haluamme saada sen avulla lisää yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin. Toisaalta innovaatioseteli kehittää palvelumarkkinoita, Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

Kokeilu toteutetaan osana Tekesin rahoituspalveluja. Tekes huolehtii kokeilun käytännön toteutuksesta ja kerää jo listaa innovaatiopalvelujen tarjoajista

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*