JHL:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen patistaa julkista sektoria toimiin naisten ja miesten palkkaerojen kaventamiseksi. Hän huomauttaa, että julkinen sektori on hyvin naisvaltaista ja matalapalkkaista.

– Jos palkkavääristymää ei korjata, julkisen alan vetovoima heikkenee nuorten keskuudessa. Ja vielä tilanteessa, jossa sosiaali- ja terveyspalvelu- sekä maakuntauudistus mylläävät perusteellisesti koko julkista sektoria.

Asara-Laaksonen käyttää hyvinvointialojen matalaa palkkatasoa perusteluna sote-palvelujen säilyttämisenä julkisen sektorin toimintana. Hän arvelee, että palvelujen ulkoistamisen ja yksityistämisen lisääntyessä uhkana on naisten palkkojen jääminen yhä enemmän jälkeen.

– Ruotsissa on juuri valmistunut hallituksen toimeksiannosta selvitys hyvinvointipalveluista ja yksityisten yritysten voitontavoittelusta. Selvitysmies ehdottaa hyvinvointiyrityksille voittokattoa. Kattoa suuremmat voitot pitäisi sijoittaa tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta yrityksen toimintaan, esimerkiksi lisähenkilökunnan palkkaamiseen. Näin verorahoja käytettäisiin siihen, mihin ne on tarkoitettu, Asara-Laaksonen kertoo.

Naisten ja miesten palkkaero on Tilastokeskuksen mukaan kääntynyt hienoiseen kasvuun. Naisen palkka on Suomessa nyt keskimäärin 83,3 prosenttia miesten palkasta, kun viime vuonna luku oli 83,4 prosenttia.

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@aucuparia.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*