Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti äänin 34–32, että palvelualoite otetaan Jyväskylässä käyttöön kokeiluajaksi. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Kokeiluaika on huhtikuun alusta 2015 maaliskuun loppuun 2016. Kokeilujakson aikana tehtyjen palvelualoitteiden käsittelystä ja tuloksista raportoidaan kokeilun päätyttyä. Lisäksi seurataan, kuinka paljon palvelualoitekokeilu sitoo kaupungin henkilöstöresurssia.

Palvelualoitteen kokeilua esitti valtuustoaloitteessaan kokoomuksen Jaakko Selin. Valtuustossa aloitteen puolesta äänestivät kokoomus, vihreät ja kristillisdemokraatit ja lähes kaikki keskustan valtuutetut. Vastaan olivat SDP, vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja SKP.

– Nyt tuntuu upealle. Jyväskylä raivaa palvelusetelien lisäksi tietä myös uusille malleille. Otamme Suomessa ensimmäisenä suurena kaupunkina käyttöön Suomen Yrittäjien valtakunnallisen tavoitteen. Tämä on esimerkki siitä mitä tarkoittaa Jyväskylän uusi strategia, jonka otsikkona on ”Rohkeasti aikaansa edellä”, Jaakko Selin sanoi valtuuston kokouksen jälkeen.

Palvelualoite tarkoittaa yrityksille ja järjestöille tarjottua mahdollisuutta tehdä aloite kunnan toimialaan kuuluvan palvelutehtävän kilpailuttamisesta ja ulkoistamisesta tai kokonaan yksityistämisestä siten, että palvelu voidaan tuottaa laadullisesti paremmin ja halvemmilla kustannuksilla jonkin ulkopuolisen palveluntuottajan toimesta.

Jyväskylässä palvelualoitteita voi kokeiluaikana tehdä kaikista kunnan toimialaan kuuluvista ja omana työnä tehtävistä palveluista ja toiminnoista kuitenkin siten, että ainoastaan kulttuuri- ja liikuntapalveluita ja kaupunkirakennepalveluita koskevat palvelualoitteet voivat edetä kilpailutukseen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä