Päivitetyt kuntien ja hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat julkaistaan toukokuun puolella. Kuva: Ville Miettinen.

Valtiovarainministeriö (VM) on perunut maanantaille 3.5. suunnitellun tilaisuuden, jossa oli tarkoitus käsitellä kuntatalousohjelman keskeistä sisältöä kuntatalouden kehitysarvioineen ja kunnittaisine painelaskelmineen sekä esitellä päivitetyt kuntien ja hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat.

Taustalla on hallituksen kehysriihen venyminen. Kun neuvottelutulosta riihestä ei ole, niin vuosien 2022-2025 julkisen talouden suunnitelma kuin siihen kuuluva kuntatalousohjelma joutuvat odottamaan viimeistelyä. Ne oli tarkoitus julkaista tämän viikon perjantaina, 30. huhtikuuta.

Valtiovarainministeriössä ei ole tarkkaa näkymää siitä, milloin suunnitellut laskelmat julkistaan. Julkaisu on mahdollista tehdä aikaisintaan noin viikon kuluttua hallituksen kehysneuvottelujen päättymisestä.

Päivitetyt sote-laskelmat oli tarkoitus julkaista jo helmi-maaliskuussa. Finanssineuvos Markku Nissinen valtiovarainministeriöstä kertoi Kuntalehdelle maaliskuussa, että laskelmat viivästyivvät, koska niiden tekemisessä haluttiin odottaa kehysriihen vaikutusta.

Aiheesta aiemmin:

Sote-rahoitusarvioiden päivitys viivästyy – Suuret kaupungit ilmaisivat jälleen tyytymättömyytensä rahoitusmalliin: ”Kaikki muutokset heikentävät toimintaedellytyksiä”

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*