Tältä näyttäisi Kemijärven uusi hotelli, mikäli hankkeelle löytyy operaattori ja rahoittaja. (Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto Oy)

Kemijärven kaupungilla käärittiin hihat ja pantiin kaupungin omistama kehitysyhtiö hommiin, kun paikkakunnan paraatipaikalla olevalle hotellitontille ei markkinavoimien avulla hotellioperaattoria löytynyt. Haussa on tosi tarkoituksella rahoittajia ja hotellitoiminnan toteuttaja.

Sateenkaaren päässä ei odota sadusta tuttu prinsessa ja puolikas valtakuntaa, vaan tähtäimessä on Suomen ensimmäinen monikerroksinen massiivipuuhotelli. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa.

-Kemijärveltä on puuttunut kansainvälisen tason hotelli, joka vauhdittaisi alueen matkailua seuraavalle tasolle. Kun se ei lähtenyt yrittäjävoimin syntymään, niin kaupungin kehitysyhtiö ottaa asiassa roolia. Tontti on ollut kaupungin hallussa ja nyt hankkeen markkinointi on tullut myös meidän vastuulle, Kemijärven Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jari Polvi kertoo.

Erämaahotelli keskustassa

Massiivipuuhotelli sijoittuisi toteutuessaan aivan Kemijärven ydinkeskustaan Hietaniemen alueelle Pöyliöjärven rannalle, kulttuurikeskuksen viereen.

Mainos-Se on aivan paraatipaikka. Järven rannalla ja 200-300 metriä keskustan palveluihin. Siitä huolimatta avautuu hotellihuoneista erämaamaisemat, Polvi kehaisee.

Puuhotelli edustaa ympäristöarvoja korostavaa arkkitehtuuria. Hotellin arkkitehtisuunnittelun, kuva- ja piirrosmateriaalin on toteuttanut Arkkitehtitoimisto Toni Yli-Suvanto Oy Helsingistä. Kemijärveltä kotoisin oleva Toni Yli-Suvanto on menestynyt kansainvälisesti terveyttä, ekologista ja taloudellista kestävyyttä edustavilla arkkitehtuurisilla ratkaisuillaan.

Kokenut operaattori haussa

Kemijärven alueella sijaitsevat Suomu- ja Pyhätunturit ovat ottaneet oman osansa Lappiin suuntaavista matkailuvirroista, joskaan kaikkein kovimpana kiinalaisten matkailijoiden vyöry ei ole alueelle kohdistunut.
Kiina on ollut monen rahoitusta ja toimijaa etsivän tahon kohdemaa, mutta Kemijärvellä esittelymateriaalit ovat ainakin toistaiseksi suomen lisäksi vain englanniksi.
-Tässä vaiheessa käydään neuvotteluja ensi sijassa suomalaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteena on löytää operaattori, jolla on kokemusta kansainvälisten matkailijoiden tuonnista ja hyvät verkostot jo valmiina. Kun Kemijärvi on alueena esimerkiksi kiinalaisille tuntemattomampi kohde, niin täysin uuden toimijan kanssa kuvio voisi olla liian haastava, toimitusjohtaja Jari Polvi myöntää.

PUUHOTELLIN AVAINLUKUJA

Vuokratontin pinta-ala 36 500 m2
Rakennusoikeus 7 000 m2
Hotellin kokonaispinta-ala 5 490 m2
Huoneiden määrä 101
Ravintolapaikat 200
Sauna- ja pieni kylpyläosasto
Monitoimitilat
Kiinteistöinvestointi n. 14 milj. euroa (alv 0%)
Kalustoinvestointi n. 1,3, milj. euroa (alv 0%)
Tavoiteliikevaihto n. 4,0 milj. euroa

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*