Etuajassa maksetulla eläkkeellä voi olla vaikutusta esimerkiksi Kelan etuuksiin. Keva on ollut asiasta yhteydessä Kelaan. (Kuva: Ville Miettinen)

Kunta-alan eläkevakuuttaja Keva on maksanut kunta-alalta eläkettä saavien tammikuun eläkkeet liian varhain.

Tammikuun eläkkeet maksetaan eläkkeensaajien tileille jo torstaina 17.12.2020. Kunta-alan eläkkeiden olisi pitänyt olla asiakkaiden tileillä vasta maanantaina 4.1.2021. 

Liian varhain maksetun eläkkeen saa noin 400 000 Kevan kunta-alan eläkkeensaajaa. Seuraavan kerran eläke maksetaan heille keskiviikkona 3.2.2021.

Evankelis-luterilaisen kirkon, Kelan ja Suomen Pankin henkilöstön eläkkeet Keva maksaa maanantaina 4.1.2021. Valtion eläkkeet maksetaan normaalina maksupäivänä eli 20.1.2021. 

Kevan mukaan syynä ennenaikaiselle maksulle on inhimillinen virhe. Varatoimitusjohtaja Kimmo Mikanderin mukaan Keva oli yhteydessä pääpankkiin heti, kun virhe huomattiin. Asialle ei ollut kuitenkaan mitään tehtävissä.

– Pyydämme anteeksi asiakkailtamme, joita tehty virhe koskee. Syynä on inhimillinen virhe. Vuodenvaihteen vuoksi maksutietoihin tehdään runsaasti päivityksiä, josta syystä virheellinen maksupäivätieto on jäänyt tiedostoihin ja pankille on välittynyt väärä eläkkeiden maksupäivä, Mikander sanoo Kevan tiedotteessa.

Keva on selvittänyt verottajan alustavan kannan, jonka mukaan joulukuussa virheellisesti maksettu tulevan tammikuun eläke luetaan vuoden 2020 eläketuloksi. Tästä aiheutuvia ongelmia ja niiden ratkaisukeinoja selvitetään.  

Asiakkaan tilanteesta riippuen virheellä voi olla vaikutusta esimerkiksi Kelan etuuksiin. Keva on ollut asiasta yhteydessä Kelaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä