Kevan johtoporras ei ole hyödyntänyt yhtiön edullista henkilökuntalainaa. Valtiovarainministeriölle ja Finanssivalvonnalle annetun selvityksen mukaan Kevan valtuuskunnan tai hallituksen jäsenillä, toimitusjohtajalla tai johtoryhmän jäsenillä ei ole Kevan myöntämiä lainoja. Joulun alla otsikoihin nousseiden Kevan henkilökuntalainojen yhteen laskettu kokonaissaldo marraskuun lopussa oli tarkalleen 9.123.168,48 euroa.

Uusien henkilökuntalainojen myöntäminen on toistaiseksi jäissä, mutta jo myönnetyistä, mutta yhä nostamatta olevista lainoista pidetään kiinni. Henkilökuntalainoja on pidetty henkilöstön puolella saavutettuna etuna, joten lainaehtojen muuttaminen tai lainaustoiminnan lakkaaminen koetaan heikennyksenä työehtoihin. Henkilökuntalainojen kohtaloa käsitellään seuraavan kerran hallituksen kokouksessa 29.1.2015.

Henkilökuntalainoilla on kuntien eläkevakuutuksia hoitavassa yhtiössä pitkät perinteet. Ensimmäiset lainat on myönnetty henkilökunnalle jo vuonna 1988. Asuntolainojen ohella henkilökunnan on ollut mahdollista saada lainaa myös muihin hankintoihin. Korkona on joko peruskorko tai 6 kuukauden helibor ilman korkomarginaalia

 

Kevan selvitys kokonaisuudessaan

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*