Kuluva vuosi on merkittävä Kevalle, sanoo toimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan sekä koko julkisen sektorin eläkeasioita hoitavan Kevan sijoitukset tuottivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla 3,7 prosenttia eli 1 786 miljoonaa euroa.

Viime vuoden tammi-kesäkuussa sijoitukset tuottivat 0,9 prosenttia. Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 49,6 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 44,8 miljardia euroa.

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla kertyi maksutuloa 2,5 miljardia euroa ja kunnallisia eläkkeitä maksettiin samoin 2,5 miljardin euron arvosta. Kunta-alan työeläkevakuutettujen määrä oli kesäkuun lopussa noin 517 000 henkilöä.

Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen pitää sijoitustulosta hyvänä.

– Keva on pitkäjänteinen sijoittaja, tämä korostuu mm. Kevan uudessa sijoitusstrategiassa, jonka Kevan hallitus hyväksyi kesäkuussa. Sijoittamisessa tavoitteena on turvata pitkällä aikavälillä hyvä tuotto kunta-alan eläkevaroille, Kietäväinen sanoo Kevan tiedotteessa.

– Tämä vuosi on Kevalle merkittävä, sillä ulosmaksettavat eläkkeet ovat ensimmäistä kertaa suuremmat kuin työnantajien ja työntekijöiden maksamat eläkemaksut. Tämä ennakoitu muutos korostaa entisestään pitkän aikavälin sijoitustuoton merkitystä, Kietäväinen korostaa.

Kietäväinen muistuttaa, että sote- maakuntamuutoksen yhteydessä kunta-alan eläkemaksuperusteita suunnitellaan uudistettavaksi. Työnantajien maksamia eläkemaksuja on tarkoitus yksinkertaistaa monin tavoin. Kevan osakeyhtiö- ja muilta yhteisöjäseniltä suunnitellaan perittävän aina keskimääräistä TyEL-tasoa vastaava maksu. Yhtiöt voisivat Kevan asiakkaana turvata myös henkilöstönsä lisäeläke-etuudet ilman erillisiä lisäeläkevakuutuksia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä