Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitukset tuottivat vuonna 2015 ennakkotietojen mukaan 4,8 prosenttia. Vuonna 2014 tuotto oli 8,7 prosenttia.

Kevan sijoitusten markkina-arvo vuoden lopussa oli 44,2 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli 41,5 miljardia euroa.

Kumulatiivinen reaalituotto rahastoinnin alusta eli vuodesta 1988 vuoden 2015 loppuun ilman pääomapainotusta oli 5,3 prosenttia vuotta kohti.

– Olemme sijoitustulokseen varsin tyytyväisiä, vaikka viime vuosi oli täynnä huolia maailmantalouden kehityksestä. Pääomamarkkinat olivat hyvin levottomat, jopa levottomammat kuin viime vuosina, sanoo vt. toimitusjohtaja Tapani Hellstén Kevan tiedotteessa.

Korkosijoitukset tuottivat 0,4 prosenttia, noteeratut osakkeet ja osakerahastot 8,7 prosenttia ja kiinteistösijoitukset, mukaan lukien kiinteistörahastot 8 prosenttia. Pääomasijoitusten tuotto oli 19,2 prosenttia. Hedge- ja hyödykesijoitusten tuotto oli negatiivinen 1,3 prosenttia.

Kevan sijoitusten vuoden lopun markkina-arvosta korkosijoitusten osuus oli 44,4 prosenttia, noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen osuus 36,2 prosenttia, kiinteistösijoitusten 6,7 prosenttia, pääomasijoitusten 6,1 prosenttia sekä hedge- ja hyödykesijoitusten 6,6 prosenttia.

Luvut ovat alustavia ja tilintarkastamattomia ennakkotietoja. Varsinaisen tilinpäätöstiedotteensa Keva julkistaa 25. helmikuuta.

– Viime vuosi oli taas aikamoista vuoristorataa pääomamarkkinoilla. Keväällä käytiin jo melko huimissa tuottoluvuissa ja myöhemmin sitten lähellä nollatasoa. Ennakko-odotuksiin nähden vuoden lopun sijoitustuotto on ihan kohtuullinen. Tulostamme painoivat etenkin kehittyvien markkinoiden ongelmat, sijoitusjohtaja Ari Huotari arvioi.

Vuosi 2016 on alkanut Huotarin mukaan hyvin epävarmana.

– Nähtäväksi jää, onko kyseessä lyhyempiaikainen korjausliike, vai pitempiaikaisen kehityksen alkuvaihe, Huotari sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*