Kevan sijoitusten markkina-arvo syyskuun lopussa oli 50,9 miljardia euroa. Kuva: Kuntalehti

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan sekä koko julkisen sektorin eläkeasioita hoitavan Kevan sijoitukset tuottivat syyskuun loppuun mennessä 5,3 % eli noin 2,6 miljardia euroa. Viime vuoden tammi-syyskuussa sijoitukset tuottivat 4,2 %. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 50,9 miljardia euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 46,6 miljardia euroa.

– Työnantaja- ja henkilöasiakkailta saamiemme eläkemaksujen ja maksamiemme eläkkeiden erotus kääntyy ennusteidemme mukaisesti tänä vuonna hieman miinukselle ensimmäistä kertaa Kevan historiassa. Jatkokehitys on toki selvää, eli sijoitustuottojamme ja myöhemmin vastuurahaston pääomaa tarvitaan tulevina vuosina kasvavissa määrin eläkkeiden maksuun, arvioi toimitusjohtaja Timo Kietäväinen.

Sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto oli tammi-syyskuussa 5,3 %. Korkosijoitukset tuottivat 1,9 % ja noteeratut osakkeet ja osakerahastot 10,3 %. Pääomasijoitusten sekä noteeraamattomien osakkeiden tuotto oli 6,6 %, kiinteistösijoitusten (mukaan lukien kiinteistörahastot) 3,0 % ja hedgerahastojen 4,4 %.

Kevan sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 50,9 miljardia euroa (46,6 miljardia euroa 30.9.2016).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*