Kunta-alan eläkkeiden maksu liian aikaisin ei vaikuta merkittävästi Kelan etuuksiin. (Kuva: Ville Miettinen)

Kelan mukaan Kevan vahingossa etukäteen maksamien kunta-alan tammikuun eläkkeiden vaikutuksen Kelan etuuksiin ovat vähäiset.

Keva kertoi keskiviikkona, että kunta-alan tammikuun eläkkeet tulevat eläkkeensaajien tileille jo tänään eli 17. joulukuuta, kun niiden piti tulla vasta tammikuun alussa. Seuraavat kunta-alan eläkkeet tulevat tileille helmikuun alussa.

Kela tiedottaa, että virheellinen maksuajankohta ei vaikuta Kelan eläke-etuuksiin kuten kansaneläkkeeseen, takuueläkkeeseen tai eläkkeensaajan asumistukeen. Kelan eläke-etuuksissa työeläke otetaan huomioon ajalle, jolle se on myönnetty.

Virhe ei vaikuta yleensä myöskään perustoimeentulotukeen. On kuitenkin mahdollista, että virheen vuoksi yksittäisille asiakkaille syntyy oikeus saada toimeentulotukea tammikuussa.

– On harmillista, että Kevan työeläkkeiden maksussa sattui virhe. Hyvä puoli asiassa on, että tämä ei vaikuta juurikaan Kelan etuuksiin, sanoo etuuspalvelujen lakiyksikön päällikkö Mia Helle.

Kevasta puolestaan kerrotaan, että eläkkeenmaksun virheen seurausten selvittämistä on tänään jatkettu.

Kevaan on tullut asiasta runsaasti kysymyksiä eläkkeensaajilta. Keva on lisännyt asiakaspalvelunsa kapasiteettia mm. puhelinpalvelussa. Lisäksi Keva on jatkanut työtä asiakkaan kannalta toimivimpien ratkaisuvaihtoehtojen löytämiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*