Timo Kietäväinen siirtyy Kevan toimitusjohtajaksi toukokuussa. (Kuva: Kunta.tv)

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen aloittaa Kevan toimitusjohtajana toukokuussa. Hän on viettänyt Kuntaliitossa neljännesvuosisadan ja vastannut mm. kuntataloudesta ja työllisyysasioista.

– Olen seurannut Kevaa hyvin läheltä. Olen vastannut Kuntaliitossa yhteistyön rakentamisesta kuntien ja keskusjärjestöjen kesken. Tunnen aika tarkkaan tätä taloa. Oli helppo lähteä hakemaan, Kietäväinen sanoo uudesta tehtävästä.

Kietäväinen pitää maakunta- ja sote-uudistusten mukanaan tuomiin haasteisiin eläkeratkaisun osalta parhaana ratkaisuna sitä, että maakuntien palveluksessa oleva henkilöstö siirtyy Kevan vakuutuspiiriin, samoin maakuntien määräysvallassa olevat yhteisöt.

– Teoriassa löytyy paljon vaihtoehtoja, mutta jos ajatellaan toimivaa mallia jolla selvitään ilman erityisempää päänsärkyä, tämä on ylivertaisesti yksinkertaisin ratkaisu niin vakuutettujen kuin koko kansankunnan kannalta.

Eläkevastuiden siirto on Kietäväisen mukaan tärkeä paitsi vakuutettujen myös kuntien ja maakuntien kannalta.

– On hyvin luontevaa, että käytettäisiin palkkojen keskinäistä suhdetta.

Kevan valtuuskunta valitsi Kietäväisen yksimielisesti. Kevan hallitus sen sijaan päätyi esittämään Kietäväistä äänestyksen jälkeen äänin 6-3. Valtuuskunnan yksimielisyys merkitsee Kietäväiselle paljon.

– Tämä on haastava paikka ja on tärkeä tietää, että tähän voi lähteä sataprosenttinen päättäjien tuki takana.

Kietäväisen edeltäjistä Jukka Männistö joutui lähtemään luottamuspulan takia, Merja Ailus työsuhde-eduista nousseen kohun takia ja Markku Kauppinen vaalirahakohun takia.

Edeltäjien kohtalot eivät Kietäväistä kylmää.

– Nyt katsotaan eteenpäin. Yksimielinen valinta kertoo siitä, että nyt halutaan siirtyä normaaliin päiväjärjestykseen ja aletaan katsoa niitä olennaisia asioita.

Katso Timo Kietäväisen haastattelu:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*